23 Kasım 2018 Cuma

UNSUZ PİZZA- KARNIBAHAR PİZZASI



              Ketojenik diyeti neden denemeye başladığımı ve diyetin içeriğini şu yazımda anlattım. Bugün de dün akşam yemeğinde yapıp, bayıla bayıla yediğim bir tarifi paylaşmak istedim. Fikir bana ait değil pinterestte ve bir çok blogda bu tarifin onlarca versiyonunu bulabilmek mümkün. Ama hem pratik hem sağlıklı olması dolayısıyla bilmeyen kalmamalı diye düşünüyorum.



                         İŞTE KARŞINIZDA KARNIBAHAR PİZZASI!





Tarifi ise çok kolay!


        Malzemeler 

  • Karnıbahar
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Peynir ( ben kaşar peyniri kullandım)
  • Pizza üstü için isteye göre malzemeler

        Yapılışı
  1. Temizlenip yapraklarından ayırdığım,küçük boy karnıbaharı rendeleyerek pirinç boyutunda parçacıklar haline getirdim. Mutfak robotu olanlar bu işlemi çok daha kolay halledebilir tabi. Ama rendelenerek de gayet başarılı oldu.
  2.  Bu aşamada karnıbahar parçacıklarını bir tülbentin içine koyup sıkarsanız karnıbaharın fazla suyundan kurtulup hamurumuzun daha iyi tutmasını sağlayacaktır. 
  3. 2 yumurtayı ve bir tutam tuz  ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırdım.
  4. Spontane karar verdiğimden evde çeşitli malzemem yoktu o yüzden ben karnıbahardan elde ettiğimiz pizza hamurunu sade bıraktım ama dileyen 1-2 diş sarımsak, maydonoz gibi şeyler ekleyerek tadı zenginleştirebilir.
  5. Pişirme kağıdı koyduğum fırın tepsisine hamuru (!) yayıp, sıkıştırıp şekil vererek pizza zeminimi oluşturdum.
  6. 200 derecede ısıtılan fırının orta rafına yerleştirip, 25-30 dk kadar altın-krem rengi hal alana kadar pişirdim
  7. Pizza zemini hazır olduktan sonra gerisi aslında biraz kişisel zevke ve herkesin beslenme tercihlerine kalıyor. Ben bu sefer 5-6 zeytin, 2 yeşil biber, sucuk,kaşar ve kekik ve domates kullandım. Peynir olarak mozzerella da çok yakışır mesela.
  8. Ben sucuk pişene kadar kaşar tamamen erir endişesiyle, kullandığım peynirin 2/3 kadarını en alta koydum. Üste diğer malzemeleri koyup 10 dk kadar tekrar fırında pişirip, peynirin kalanını ve domatesleri en son koyup 1-2 dk daha fırınladım.

          Ben tabi ki pizza kadar lezzetli olmaz ama gözüm doyar, değişiklik olur diye denemek istemiştim. Ancak umduğumdan çok daha lezzetli oldu. Şu detayı da eklemeden geçmek istemiyorum. Annem, karnıbahardan pizza hamuru yaptığımı duyunca yiyemeyeceğini düşünüp, sofraya kahvaltılık da çıkardı :D ancak bayıla bayıla yedi. Önyargılı olanlara duyurulur! Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiler...