4 Mart 2013 Pazartesi

cilt bakımı rutini

Bu yukarıdaki ciciler  bir süredir kullandığım cilt bakım ürünleri. Hepsini tek tek açıklamadan önce biraz cildimin yapısından bahsetmek isterim. Cildim aslında karma yani t bölgem hafif yağlıyken, yüzümün geri kalan kısmı kuru ancak mevsimsel değişimlerden dolayı tüm suratım bazen kuru, bazen yağlı olma eğiliminde. Özellikle bu sene kışın çok soğuk döneminde cildimde aşırı bir kuruluk sorunu yaşadım ve hassasiyet oluştu. Aynı zamanda sivilce ve siyah nokta sorunu da yaşayan biri olduğumdan, buna uygun olarak kullandığım ürünler özellikle ağız ve burun çevremde ciddi bir tahrişe sebep oldu. Bu süreçte exfoliation, peeling vb etkili bütün ürünleri bıraktım ve Avene'in clean-Ac temizleyici ve kremini kullanmaya başladım. Zaten akne tedavisi sonrası tahriş olmuş ciltler için özellikle tavsiye edilen bu ürünün cilt üzerinde müthiş bir yatıştırıcı etkisi var.
Çok şükür kuruluk sorununu atlattım. Ama Avene hala günlük rutinimin bir parçası. Sabahları yüzümü bu ürünle temizliyorum. Sephora'dan aldığım ve bayıldığım yüz fırçamın  üzerine fındık büyüklüğünde döküyorum, masaj yaparak cildime sürüyor sonra da duruluyorum. Bu krem  yapıda bir temizleyici dolayısıyla ilk yüze sürülürken yağlı bir hissi var; bu histen hoşlanmayacaklara tavsiye etmiyorum. Ama duruladıktan sonra güzel bir temizlik hissi bırakıyor. Akşam ise aynı işlemi loreal pure zone uyguluyorum. Bu işlemin ise cildimi günün bütün kirinden arındırdığını düşünüyorum. Siyah noktalardan tamamen  kurtulmuş falan değilim ama epey bir fark yarattı. Bitince kesinlikle tekrar alırım.. 
                                  
Temizleme işlemini bitirdiğim zaman cildimi Vichy hydra-soothing tonikle siliyorum. Bu mucizeler yaratan bir ürün değil, ki zaten böyle bir beklentim de yoktu ama siz de benim gibi temizliyicilerden kalan kalıntıların muhakkak tonikle temizlenmesi gerektiğine inanıyorsanız bu ürün ideal çünkü alkolsüz ve hiç bir rahatsızlık vermiyor, ferah bir his bırakıyor. 
Sabahları rutinimi Avene clean-ac kremle tamamlıyorum. Çok güzel nemlendiren bir ürün , cildimi baya yatıştırıp, rahatlatlattığını hissediyorum Ama bu kremle ilgili şöyle bir durum var  hafif bir nemlendirici değil ve çok acayip bir parlama yapıyor ben üstüne makyaj yaptığım için benim için sorun olmuyor ama makyajsız kullanmak isteyenler için doğru ürün değil bence.
Akşamları ise tonik sonrasında sebium akn kullanıyorum. Bu krem aslında yukarıda bahsettiğim tahriş olayını yaşamama sebep olan ürün. O yüzden  önce bir nefret ilişkimiz oldu:) ancak sonrasında biraz araştırdım ve yanlış kullanımdan kaynaklı sorun yaşadığımı farkettim. Öyle bol keseden bütün yüzüme sürmek pek doğru bir uygulama şekli değilmiş:) O yüzden bir şans daha vermeye karar verdim ilişkimize:) Şimdi çok az bir miktarı yalnızca siyah noktalarımın olduğu ve gözenek problemi yaşadığım bölgelere sürüyorum ve bir süre bekledikten sonra clean-ac nemlendiricimi sürüyorum bütün yüzüme ve sonuçtan çok memnunum.

Haftada 2 kez de Garnier self heating maskeyi uyguluyorum. Bu yüzünüze sürdüğünüzde ısınan, çok hoş bir salatalık kokusu olan bir maske. Verdiği sıcaklık çok rahatlatıcı. 3 dk. sonra yıkanıyor olması da bir avantaj. Evin içinde uzuuun uzuun maskeyle dolaşmak biraz sıkıcı bir durum. Gözenekleri temizlediğini ve bu temizliğin 7 gün sürdüğünü iddia ediyor. Gözenekleri temizliyor evet ama 7 gün kalıcılığı var mı? Hayır malesef yok. Kısa süreli bir temizlik sağlıyor ben de o yüzden haftada 2 kere yapıyorum bu maskeyi. Ben şahsen şuana kadar bu fiyat aralığında daha iyi bir maske bulamadığım için bunu almaya devam ederim sanırım. Böyle ikili olarak satılıyor ve ambalajı çok da kullanışlı değil baya uğraştırıyor. Bu arada daha iyi verim alabilmek için bu maskeyi aslında bütün maskeleri banyodan sonra uygulamanın daha doğru olduğunu keşfettim. EEE GÜNAYDIN YANİE! dediğinizi duyar gibi oluyorum:)


İşte benim cilt bakım rutinim de böyle a dostlar. Ve şunu etkilemeliyim ki cildimde büyük bir düzelme sağladı bu rutin hem mevcut sivilcelerim soldu hem yeni sivilce pek çıkmıyor hemde siyah nokta ve gözenek durumum eskisi kadar vahim değil.... Sabredip okuduğunuz için teşekkürler:)

•Dörtdörtlükblog•: ☛ 1000 İzleyici Çekilişi ☚

aahhh ne güzel 1000 izleyici çekilişi! darısı başıma diyor ve iç çekiyorum harika hediyeler var:) •Dörtdörtlükblog•: ☛ 1000 İzleyici Çekilişi ☚:  Aylardır Twitter üzerinden bahsettiğimiz çekiliş günü geldi çattı. Geçtiğimiz günlerde Dörtdörtlükblog'u takip edenlerin sayısı 1000 ki...