13 Şubat 2016 Cumartesi

Ne Okudum- 15 Saniye

     
             Andrew Gross'un 15 saniye adlı romanını kardeşimden yürütmüştüm :) O yüzden konusuna dair hiçbir fikrim olmadan okumaya başladım. Sanırım türüne aksiyon-polisiye diyebilirim. Yazar oldukça basit ve anlaşılır bir dil kullanmış.



             Aynı anda farklı karakterlerin yaşadıkları arasında git-gel yapmış yazar aralarındaki bağlantı kitabın ortalarına doğru netleşiyor.

            Baş karakterimiz Dr Steadman tam bir beyaz Amerika'lı. Estetik cerrah, hayırsever, maddi durumu yerinde golf oynayan, kızı binicilikte dereceler kazanan filan elit bir yaşam süren bir adamcağızken bir gün bir trafik polisinin kendisini durdurmasıyla hayatı tepetaklak olur. Garibim kendini ülke çapında cinayet suçundan aranan bir kaçak olarak bulduğu gibi herşey gittikçe daha da karmaşık bir hal alır.

        Kitabın yarısına kadar daha heyecanla okudum. Güzel kurgulanmış, yerli yerinde soru işaretleri yaratıyor, merak ettiriyor. Ama 2. yarı biraz zorlama geldi zaman zaman off dedirtti. Hele derdi başından aşkın baş karakter Dr. Steadman'ın kendisine yardım eden bir kadın polis memuruna hallenmesi hepten abuk geldi. Olaylar sonuçlanırken kurulan bağlantılara da çok bayılmadım açıkcası.

         Ama genel itibariyle sürükleyici, çabuk okuduğum bir kitap oldu. Ne öldürür ne güldürür denilen cinsten! Siz neler okuyorsunuz bu aralar ? Var mı muhakkak okumalısın dediğiniz bir kitap?