16 Şubat 2016 Salı

Makyaj Düzenim


          Bulgaristan'da öğrenciyken kurduğum makyaj düzenim iş görüyordu ama döndükten sonra biraz daha şık bir düzen kurmak istedim. Türkiye'de makyaj organizerları çok kolay bulunamıyor malum. İnstagramda vpleksihome sayfası keşfettim tasarımları çok hoşuma gitti. Onlardan bu akrilik organizer sipariş ettim. Sağolsunlar bana çekilişim için de hediye gönderdiler. Bu yazıda da sizlerle yeni yeni kurmaya uğraştığım makyaj düzenimi paylaşmak istedim. Ben severk kullanıyorum siz de bu organizerlerden sipariş etmek isterseniz instagram sayfalarından dm atarak ulaşabilirsiniz.










     Tüm makyaj malzemelerimi toparlayan 3lü çekmeceli bir organizer. Çekmecelerin içinde bir de hareket eden separatörler var. Ki bu daha da fonksiyonel kılıyor. En üst çekmecede cilt ürünlerim, orta çekmecede göz ürünlerim var. Rimmel ve kalemleri küçük bölmeye koydum. Çekmecenin diğer kısmında da tekli farlar ve paletler var. En alt çekmeceyi de allık, bronzer ve pudra gibi ürünlerim için kullandım.





     Rujlarımı da Sofyadayken aldığım 9lu rujluklara diziyorum. Hepsini görme imkanım oluyor böylece.

      Şimdilik bu düzen beni mutlu ediyor ama kafamda almayı planladığım birkaç şey daha var bakalım :) bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler! :)


     

Loreal Telescopic Maskara- Carbon Black

            Bugün size bahsedeceğim rimel çok hayranı olan ama benim bir türlü anlaşamadığım Loreal Telescopic rimelin carbon black versiyonu.

            Sanırım kullandığım en ıslak formüllü maskara. Epeydir elimde artık bitmeye yakın hala kuru sayılmaz. Ben de ıslak yapılı rimelleri çok sevemiyorum malesef ama biliyorum ki özellikle öyle rimellerden hoşlananlar var. Onları bayağı mutlu edecektir.

           Plastik incecik bir fırçası var. Kirpikleri tarayıp tek tek ayırsın diye tasarlanmış. Pek çok insan da bu rimelin beğendiği özellikleri arasında tek tek ayırmasından bahsediyor. Ancak ben yapısının aşırı ıslak oluşundan dolayı kirpikleri yapıştırma konusunda da çok tehlikeli buluyorum. Uygulama esnasında çok dikkatli olmak gerekiyor. O zaman bile yapışma oluyor bir miktar.

       Uzunluk verme konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim ama hiç hacim vermiyor ki bu benim için koccaman bir eksi puan ama yine bazı insanların tam da aradığı durum.

       Akma ya da dökülme gibi bir sorun yok. Hatta günün sonunda makyajımı temizlerken epey zorlanıyorum bunu çıkarmakta.

        Ben bu rimeli severek kullanmak için şöyle bir yöntem geliştirdim. Rimmel London'ın Scandaleyes by Kate adlı daha çok hacim veren rimeliyle birlikte kullanıyorum. 2 farklı pek de bayılmadığım rimelden işimi gören bi performans alıyorum böylece.

        Eğer tek tek, ıslak duran hacimsiz ama uzun kirpiklerden böyle minnak fırçalardan hoşlanıyorsanız muhtemelen siz de ''ayy hayatımın rimeli'' diyen gruba katılabilirsiniz. Ama bana göre değil malesef bitince tekrar almayı düşünmüyorum

        Bu arada epeydir kullandığım ürün olduğu için durumu pek içaçıcı değil kusura bakmayın :D