3 Şubat 2016 Çarşamba

Ajandamı Nasıl Dekore Ediyorum



               2015 favorilerim yazımda bahsetmiştim çok severek kullandığım planlayıcımdan. Me and my big ideas firmasına ait ''the happy planner'' isimli ajandayı Etsy'den bir satıcıdan sipariş etmiştim. 18 aylık bu ajanda 2015 Ağustostan başlayıp 2016 Aralık'a kadar sürüyor. Şimdilerde Erin Condren başta olmak üzere birçok yabancı firma farklı özelliklerde ama göze çok hoş görünen bu hayat planlayıcılardan üretiyor. Ülkemizde de miya design gibi bazı firmalar yavaş yavaş benzeri ajandalardan piyasaya sürüyor. Ajandaya bu kadar para vermeyi tercih edip etmemeniz ayrı konu ama bugün bahsetmek istediğim esas şey elinizdeki basit bir defter de olsa bunu nasıl daha neşeli, şık ya da kişisel zevklerinize göre sizin için bi ajandayı kullanılası kılan her neyse o hale getirebilirsiniz.

         


Bu benim ajandamın haftalık sayfalarının süslenmemiş hali. Bu hali de aslında kullanım için oldukça keyifli ve pratik ama benim tercihim azıcık daha renkli görünmesinden yana. Bunun içinde stickerlardan yararlanıyorum.




              Bazı ablalar sağolsunlar sitelerinde yazdırılabilir formda ücretsiz haftalık sticker kitleri yayınlıyorlar ben de bunları etiket kağıdına yazdırıp, yukarıda gördüğünüz haftanın günlerini dekore etmek için kullanıyorum. Benim en sık yararlandığım siteler http://www.myplannerenvy.com/   http://cutedaisy.com/ . Bunun dışında da pinterestde ve google da ''free pintable stickers'' diye arattığınızda bir çok farklı seçenek bulabilirsiniz.




            Yukarıda paylaştığım resimde dekore ettiğim bir haftayı görüyorsunuz. Üst kutucukları yapılacaklar listesi için kullanıyorum, orta kısımda çeşitli renkte ve desende olan tam kutu stickerlarını yapıştırıyorum. Alt kısımda da normalde günlük içtiğim su takibi, yapmayı planladığım egzersizler, blog konuları gibi şeyleri not alıyorum. Bu tabi yılbaşı haftası olduğu için daha çok geri sayım amaçlı kullanmışım :D




Yukarıda gördüğünüz de önümüzdeki hafta için kullanacağım stickerlar. Bunun gibi A4 büyüklüğünde bir etiket kağıdına yazdırıyorum. Sonra kesip, istediğim düzende ajandama yapıştırıyorum.

Ve son olarak da herhangi bir boş defter sayfasını da size gerektiği şekilde kategorize edip süsleyebileceğinizi göstermek istedim. Geçmiş haftalardan artan stickerları kullandım evli çocuklu bi şirkette çalışan hayali bir kadının gününü planladım. Saydığım özelliklerdeki bir kadına göre biraz fazla süslü olmuş olabilir :) Ama tabi herkes kendi zevkine ve tarzına göre renkler seçmekte özgür


 Bu ajanda süsleme konusu cidden büyük bir derya. Ben de henüz acemiz bir plannerım dahasını görmek isterseniz youtubeda birçok plan with me videosu yapan hatun var. Bunun yanında instagram ve pinterestte de çokça ilham bulabilirsiniz. Bundan sonra da her hafta planlamamı yaptıktan sonra blogda da paylaşmak istiyorum. Bilmem ilginizi çeker mi? Bu arada blogger arkadaşlarım için devam eden misafir yazar etkinliğime katılmak isterseniz mail yoluyla bana ulaşabilirsiniz. Sevgiler!..