13 Mayıs 2013 Pazartesi

Rimmel Wake Me Up Fondöten

Eveet fondöten yazılarımın ilkinde  rimmel wake me up fondöten'den bahsetmek istedim. Bazı kusurları olmakla beraber genel olarak beğendiğim bir fondöten kendisi.
Öncelikle markanın iddiası nedir bakacak olursak...
*cilde uyanık ve aydınlık bir görüntü verir
*cildin ışıltılı görünmesini sağlar
*kusursuz ve doğal görünümlü bir bitirişi vardır
*vitamin ve nemlendirici kompleks içerir
  demişler. Doğru da demişler gerçekten çok sağlıklı ve aydınlık bir görüntü veriyor. İçinde minik minik parlak
  partiküller var. Ama kesinlikle rahatsızlık veren abartılı bir pırıltı değil. Kısaca doğal ve sağlıklı bir görüntü      veriyor diyeyim ve bu konuda benden tam puan aldığını belirtip geçeyim:).
Spf 15 olması da gayet güzel.
Renk seçeneği çok fazla değil malesef 5 tonu var sanırım ama 100 ivory bana tam uydu mutluyum:) Sarı alt tonlu bir fondöten yani  pembe alt tonlu olanlar almadan bir düşünmeli bence.
Yoğun kıvamlı bir fondöten. Kremsi diyebilirim. Bu yüzden dağıtmak için biraz uğraşmak gerekiyor. Elle de uygulanabilir tabi ama ben fırçayla sürdüğümde daha başarılı buldum.
Kapatıcılığı orta karar, cildi çok sorunlu olmayan herkesin işini görür bence.
Bunca olumlu özelliğinin yanında öyle bir sorunu var ki tüm bu güzel yanlarını gölgede bırakıyor benim gözümde. Kalıcılık! Rezalet desem ayıp olur mu acaba? 2,3 saatten fazla yüzümde durduğu zaman çizgi, gözenek ne bulursa içine doluyor. Pudrayla daha iyi elbette ama yine de gün içinde rötuş yapma ihtiyacı duyuyorum.
Toparlamak gerekirse:
Yağlı ciltlere uygun olduğunu düşünmüyorum. Parlama sorununu daha göze batar hale getirmesi kaçınılmaz:(
Eğer kullanıyım bütün gün suratımda kalsın kafam rahat olsun diyorsanız ı ıh imkansız!
Ama beklentiler doğru belirlenirse memnun kalınacak bir fondöten bence. Ben kısa süreli dışarı çıkacağım zaman bu fondöteni kullanmayı seviyorum.