13 Nisan 2016 Çarşamba

Garnier Saf ve Temiz 3ü1 Arada

        Bu yazıda bahsedeceğim Garnier'in 3ü1 arada adlı yüz temizleyicisi beni olumlu anlamda çok şaşırtan bir ürün oldu. Aslında daha önce şöyle bir denemişliğim vardı bir arkadaşım da kendisine çok çok iyi geldiğinden söz etmişti ama benim aşırı sivilce sorunlu dönemim, Roaccutane tedavisi dönemim, sonrası kuruluk süreci derken bu tarz ürünlerden fayda sağlayacak durumda değildim. Artık cildimin normalleşip tekrar karmaya döndüğü şu aralarda tekrar deneyince bayıldım!

       İçeriğinde salisilik asit ve mineral kompleksi barındıran ürün, 7 güne kadar temiz bir cilt vaat ediyor. 3ü1 arada ünvanı ise temizleyici, peeling ya da maske olarak kullanılabilirliğinden geliyor.




      Oldukça yoğun krem yapıdaki,  minik partiküller içeren bu ürünü ben her sabah peeling etkili temizleyici olarak kullanıyorum. İçerdiği partiküller iri iri olmadığından cildimde tahriş ya da çizme gibi herhangi bir soruna sebep olmuyor. Cildimdeki pürüzleri yok ederek makyaj öncesi iyi bir hazırlık sağladığını düşünüyorum. Az sonra yazacağım cümle çok iddialı olduğundan epey oturup düşündüm eminim değil mi diye. Evet eminim. Yazıyorum. Şuana kadar kullandığım bütün temizleyiciler arasında siyah noktalar üzerinde en belirgin etkisi olan ürün Garnier 3ü1 arada. Düzenli kullanımda sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırdığını söyleyebilirim.
   
        Kullanım sonrası tertemiz, ferah bir his bırakıyor.  Fresh kokusunun verdiği histe katkısı büyük. Çok zor durulanıyor oluşu biraz sinir bozucu olsada, gül diken denkleminden yırtıyor. Yağlı ciltlilere daha uygun olan bu ürün benim karma cildimde biraz kuruluk ve gerilmeye sebep olabiliyor. Nemlendiricinin halledemeyeceği ciddiyette bir kuruluk olmadığı için rahatsız edici değil ama yine de cildimi hırpalamamak adına  sadece sabahları bu ürünü kullanıyorum. Akşamları ise yine Garnier'den çok beğendiğim saf ve temiz neem adlı daha nem veren peelingsiz bir temizleyici kullanıyorum.
 
       Kuru ciltlilerin uzak durması gerektiğini düşündüğüm yağlı ve karma ciltlilerin ise pek çok derdine deva olabilecek bir ürün. 150 ml olmasına karşın acayip bereketli o yüzden uzun süre ben idare edecek gibi duruyor. Fiyatının çok çok üzerinde performansıyla yüz güldürücü!
Siz Garnier saf ve temiz 3ü1 arada kullandınız mı? Deneyiminiz nasıldı?