29 Nisan 2014 Salı

NYX alışverişim!!!

        NYX yabancı blogger ve vloggerlardan duyduklarım arasında en çok ağzımı sulandıran kozmetik markalarından biriydi. Bulgaria Mall'daki Debenhams mağazası bir sürpriz yapmış NYX getirmiş!!! Nasıl mutlu oldum anlatamam. Bu sevincim muhtemelen normal insanlara çok manasız geliyordur. Ama biliyorum ki siz kozmetik bağımlıları beni anlıyorsunuz :D

        Neyse ilk gördüğümde duygusal (!) sebeplerden hiç birşey alamadan mağazadan çıkarken resmen fiziksel acı hissettim  :/ Sonra ilk fırsatta soluğu NYX standında aldım. Aldım almasına da stand bildiğin yağmalanmış! Hele o allıklar! İnternetten o kadar swatch videoları izleyip alabilirim diye karar verdiğim allıkların hiç biri kalmamıştı. Var olanlar içinden NYX'in meşhur ürünlerinden birkaç tane edindim deneme amaçlı. Ama hepimiz biliyoruz ki NYX maceram burda bitmez  :) Bulgaria Mall'un da evime ne kadar yakın olduğu düşünürse...
     
                                                          İŞTE ALDIKLARIM
                           
 
Alışveriş yazısını yazana kadar sabredemediğim için hepsini kullandım :) O yüzden kısa kısa yorumlarımı da yazacağım.

NYX alışverişi yapıp meşhur butter gloss'lardan almamak olmazdı. Tabi ki elim hemen en koyu renge gitti. Bu rengin adı cherry pie imiş.



Birkaç yerde açık renklerinin pigmentasyonun daha iyi olduğunu okumuştum gerçekten de bu renginde uygularken homojen bir görüntü elde etmek için biraz uğraşmak gerekiyor. Ama çok büyük mesele değil.



 Rengi göründüğü kadar korkutucu bir kırmızı değil. Günlük kullanım için ideal hafif bir kırmızılık veriyor . Kırmızı kullanmak isteyip cesaret edemeyenler için mükemmel bir başlangıç olabilir. Gerçi ne yalan söyliyeyim ben de daha yoğun pigmentasyonlu, ambalajında görünene daha yakın bir kırmızı tercih ederdim :)


Butter glossların, açık renklerinin pigmentasyonlarının daha başarılı olduğunu duymuşutum zaten. Bu en koyu renkte de homojen görüntü elde etmek için bi kat daha geçmek gerekiyor üstünden. Ama çok da ciddi bir sorun değil. Yapış yapış olmayışı, kremsi yapısı, kalıcılığının bir glossa göre gayet iyi oluşu kusurunun örttü benim gözümde :)

NYX'in allıkları da malum çok konuşulur. Ben de bir tane pudra bir tane de krem allık edindim. Almak istediğim tonlar olmayınca seçmekte biraz zorlandım ama kullanınca seçimlerimden memnun kaldım.

Pudra allığımın tonu Pinched. Nars'ın Orgasm adlı allığına muadil olduğu söyleniyor. Bilmiyorum orasını ben hiç ışıltılı allığım olmadığı için tercih ettim. Altın ışıltıları olan pembe-şeftali. Pembesi biraz daha ağır basıyor.



  Krem allığın rengi ise Natural. Bu da yine bir şeftali-pembe ama çok daha açık bir renk. Yanakta duruşuna bayıldım. Gerçekten ismi gibi çok doğal duruyor. Bu arada krem allık konseptine de anında ısındığımı söylemeliyim.




Son olarak da Jumbo Göz Kalemlerinin, Iced Mocha adlı olanını aldım. Çok hoş bir bronz. Yumuşacık. Sürümü çok kolay, dağıtması çok kolay. Kalem fardan beklediğim herşeyi karşıladı. Tek başına kullandığımda çizgilere dolma yaptı. Ama far bazıyla ya da Naked paletimdeki çok benzer tonda olan bronz renkle sabitlediğimde sorunsuz bütün gün kullanabildim. Bu jumbo kalemlerin hem far bazı, hem göz kalemi, hem de far olarak kullanılması durumunu da çok sevdim. Sadece keşke asansörlü olsalarmış...




Aldıklarım şimdilik bu kadar. Sizlerin de NYX'den muhakkak şunu da denemelisin filan gibi tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olurum. SEVGİLER!!!