3 Mart 2016 Perşembe

Essense Gel Waterproof Göz Kalemi

         
           Gratis mağazalarında satılan Essence markası uygun fiyatları ve bir çok kaliteli ürünüyle çok seviliyor. Ben de daha önce rujlarınıfar bazını ve likit eyelinerını denemiştim. Kalıcılığı iyi, rengini iyi veren, sürümü yumuşak bir göz kalemi ararken de Essence'in fiyatı 8.90 tl olan waterproof jel göz kalemini denemek istedim.

           Tek seferde simsiyah renk vermesi ilk aşamada beni çok memnun etti. Jel yapısı sayesinde uygulaması da gayet kolay. Gözüme sürerken yumuşacık kaymasıyla da benden bir artı puan aldı.


                             



          Asansörlü olması bir yönden olumlu çünkü ben açarken bu kalemlerin ucunu hep kırıyorum yahu bu işin bir sırrı var da ben mi bilmiyorum ki acaba ? :) Ama açılamaması dolayısıyla da ucu çok kalın kalıyor ve göz kapaklarıma uygulamak istediğimde, ince bir çizgi elde etmem mümkün olmuyor.

          İnce çizgi yapamama dışında hem göz kapağında hem gözün iç kısımlarında kullanılmaya çok uygun. Kat kat üstünden geçme ihtiyacı hissetmeden tek seferde homojen siyah bir görüntü elde edilebiliyor.



           Kalıcılığını göz kapaklarında çok başarılı buldum bütün gün aynı siyahlıkta, dağılmadan, akmadan kalıyor. Gözümün iç kısımlarında da başarılı sayılabilir kalıcılığı ama 4-5 saat sonra göz kenarlarımda silinme, akma olabiliyor. Bir de ben waterproof iddiasını yüzde yüz doğru bulmadım. Yani terlediğinde ya da  hafiften su değdiğinde filan dayanıyor ama duşta denedim :D öyle yanılıp denize havuza filan gitmeye gelmez. Yani benim kişisel tecrübem o kadar çok suya dayanmadığı yönünde oldu.


                   

 
         Benim siyah göz kalemine ihtiyacım olduğu için 01-black blaze rengini almıştım. Farklı renklerinden de edinmek istiyorum. Bitince başka bir ürün deneme arzum baskın çıkar muhtemelen ama tekrar almayı düşünebileceğim bir ürün. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Sevgiler!..