2 Mart 2016 Çarşamba

Benefit Bo-ing Kapatıcı

 
        Bugün bahsedeceğim Benefit'in bo-ing adlı kapatıcısı how to look best at everything adlı paletinden gelmişti elime. Arada şöyle bir kullandıysam da aslında çok ilgimi çekmemişti. Sanırım o dönem fırçayla uygulamaya çalıştığımdan tam verim alamamıştım. Yakın zamanda elimdeki cevheri tekrar keşfettim.




Elimde 01 ve 02 tonları var. 02 bana çok koyu geliyor. Ama çok yorgun olduğumda, gözaltım iyi kapatılmaya ihtiyaç duyduğunda filan bu koyu tonu morluğu kapatmak için kullanıp üzerine aydınlatıcı bir concealer kullanıyorum. 01 ise tam ten rengime uygun hem göz altıma hem sivilce lekelerime kullanabiliyorum. 




Dediğim gibi daha önce galiba doğru şekilde uygulamadığımdan çok memnun kalmamışım. Şimdi parmaklarımla uyguluyorum pıt pıt hareketlerle. Yoğun yapılı bir kapatıcı olduğu için parmaklarımın ısısıyla eridiğinde daha iyi kapatıcılık sağlıyor ve cildimde daha homojen görünüyor. Gerçekten endüstriyel güçte kapatıcı dedikleri kadar varmış! Sorunlu gözaltları ya da cilt kusurları olanların denemesi gereken bir ürün. 

Cildinizdeki kuru bölgelerin üzerinde biraz pürtüklü bir görüntü yarattığından iyi nemlendirilmiş cilde uygulanması daha iyi bir görüntü elde etmeyi sağlıyor. Krem yapısı sabitlenirken birazcık pudramsı bir hal alıyor. O yüzden kuru durma riski var ama aynı zamanda ilginç bir şekilde cildim yağlandığında da ya kusma yapıyor ya parlak parlak görünüyor.

Malesef gözaltlarımda da çizgilere çok doluyor. Krem ürün olduğundan birkaç saatte bir tekrar parmağımla dağıtmam gerekebiliyor.  Tabi pudrayla sabitlemek performansını bayağı arttırıyor. Bu konuda da şöyle bir ilginçlik farkettim aynı palette bulunan hello flawless pudrasıyla çok iyi bir ikili oluyorlar. Herhangi başka pudrayla sabitlendiğinden daha iyi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Gülü seven dikenine katlanır misali yüksek kapatıcılığı için bir iki zorluğunu idare ediyorum ve son zamanlarda elim çok sık gidiyor. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler!..


Haftanın Blogu- 3

   

         Sanki yıllardır hepimiz böyle bir etkinlik bekliyormuşuz ne güzel olmuş da dağınık anne başlatmış! Herkesin haftanın bloğu yazısını okuyorum bir sürü güzel blog keşfettim. Benim bu haftaki seçimim de yine keşfedilmesi gerektiğini düşündüğüm bir blog STİL NOTLARI



        Stil Notları blogunun sahibesi Arzu sanırım moda ile ilgili kariyer hedefleri olan modayı yakından takip edip öğrendiklerini blogunda paylaşan biri. Son trendleri, giyim konusunda bazı güzel ipuçlarını, moda haftalarında öne çıkanları hem Türkçe hem İngilizce yazıyor. Yalın dilini, paylaştığı görselleri keyifle takip ediyorum. Modayla ilgilenenlere tavsiye ediyorum :)

       ''Selam ben arzu heyecanlı ve hızlı yaşamayı seviyorum ve seninle blogumda stil notlarımı paylaşmak istiyorum bloguma göz atıp bana katılmaya ne dersin? ''  


Demiş Arzu ne dersiniz? :) Bir haftanın blogu yazısının daha sonuna gelirken bir sonraki yazıda görüşmek üzere der sevgilerimi sunarım! :)