22 Ocak 2014 Çarşamba

Garnier Smoothing Perfecting Primer





  Primer kullanmanın makyajın kalıcılığı konusunda fark yarattığını düşünüyorum. Bir süredir kullandığım Flormar'ın makyaj bazından da bu anlamda memnunum. Ancak benim için çok daha önemli bir mesele olan porlarım konusunda pek bir etkisi olmuyordu. Garnier'in smoothing perfecting primer adlı bazını denemeye karar verirken de önceliğim por konusunda bir yarar sağlamasıydı.


    Markanın iddiasına göre bu ürün ışığı yansıtma teknolojisi sayesinde kırışıkların, porların ve ciltteki diğer kusurların görünümünü azaltıyormuş ve yağlanmayı önlüyormuş.

    Kırışıklar konusunda bir yorum yapamayacağım ama benim sevgili devasa porlarımın "heyo biz burdayıııııız" demesini engellediğini söyleyebilirim. Nemlendiricimin üstüne, fondötenin altına uyguluyorum ve gerçekten gözle görünür bir fark yarattığını düşünüyorum.

    Yapısı krem gibi değil daha çok köpük gibi diyebilirim. Ciltte çok kolay dağılıyor çok hoş kadifemsi bir his bırakıyor. Çok hafif bir baz olması ve yağlı yoğun bir tabaka şeklinde hissettirmemesi de hoşuma gidiyor. Bir de sanki daha yumuşak daha pürüssüz bir yüzeye fondöten uyguluyormuşum gibi oluyor. Fondötenin bitişini de olumlu yönde etkiliyor.

   İlk anda cildin biraz daha mat görünmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum evet ama ilerleyen saatlerdeki T bölgemdeki parlamaya pek bir etkisi olmuyor sanki. Fondötenin kalıcılığını arttırmak konusunda da bir yarar sağlamıyor ki gerçi böyle bir iddiası da yok. Cilt kusurlarını daha az görünür hale getirmek derken tam olarak hangi kusurum kastediyor bilmiyorum (o kadar cilt kusurum var ki!) ama sivilcelerin kızarıklığıyla ilgili filan bi faydası yok. Ne yapsın garibim koca sivilcelere!

    Sonuç olarak ben severek kullanıyorum bu ürünü. Loreal'in de böyle bir ürünü varmış sanırsam ama malesef ben Sofya'da bulamadım onu o yüzden karşılaştırma yapamıyorum. İçinizde onu kullanıp deneyen varsa nasıl olduğunu anlatırsa çok hoş olur. SEVGİLER!..