10 Ocak 2015 Cumartesi

ROACCUTANE ...

 
           Ergenliğimde T bölgemde tektük çıkan sivilcelerden pek mutlu olmasam da, hiçbir zaman çok yoğun bir sivilce problemim olmamıştı. Meğer halime şükretmeliymişim. Akne sorununun ne demek olduğunu esas 21-22 yaşlarımda çene ve yanaklarım komple sivilceyle kaplanınca anladım. Doktorlara, gittim topikal birçok ilaç, kozmetik ve dermokozmetik markalarının sivilce için olan serilerinden birçok ürün denedim. Bazen ufak gelişmeler yaşadıysam da kalıcı olmadığı gibi durum gittikçe kötüleşti. O yüzden bu kez dermatoloğa giderken muhtemelen Roaccutane'a başlatacağını bilerek gittim. Ciddi yan etkileri olduğundan ilaca başlamadan önce ve kullanırken her ay tahliller yaparak, kan değerlerini kontrol altında tutmak gerekiyor. Ben de tahlillerimi yaptırdım ve roaccutane maceram başladı...
             30 mg ile 2. haftamı bitirdim. Cildim ve dudaklarım 3. günden başlayarak ve gittikçe artarak kuruyor. Eskiden kullandığım sivilceli ciltler için olan temizleme jeli, peeling vs ne varsa hepsini kullanmayı bıraktım. Doktorun tavsiye ettiği az sonra detaylı bahsedeceğim ürünleri kullanmaya başladım. dudaklarımı saatte bir filan nemlendirmem gerekiyor.Devamlı ağzım kuruyor. Çok susuyorum ki bu ilacı kullanırken bol su içmek özellikle dikkat edilmesi gerek bir mevzuu zaten. 

               Cildim güneşte birazcık fazla kalmışım gibi pembe, gergin ve hassas. İlk hafta sivilcelerimin durumunda olumlu ya da olumsuz bir değişim olmamıştı. Ama 2. hafta her sabah yeni sivilcelerle uyandım ve son birkaç gündür siyah noktalarım acayip belirginleşti. Doktorumun, iyileşmeden önce biraz kötüleşme olabilir dediği süreç bu sanırım. Ne kadar sürecek bilmiyorum...

                 İlk ayın sonunda tahlillerde bir sıkıntı olmazsa 40 mg a yükseltilecek doz. Toplam tedavi süresini de 6 ay olarak öngördü. Ama henüz kesin değil. Yaptığım araştırmalar esnasında insanların bu tedavi sonrasında yaşadığı değişimi gördükçe çok heyecanlandım ama her bünyenin her ilaca tepkisi aynı değil. Dolayısıyla benim Roaccutane maceram nasıl geçecek bilmiyorum ama blogda belirli aralıklarla son durum yazıları yazmayı düşünüyorum :)

                 Doktorum bana Uriage markasından ürünler tavsiye etti sanırım her doktoruna anlaşmalı olduğu firma farklıdır.

                   1. Uriage Roseliane temizleme losyonu

         Hayatımda ilk defa durulanmayan bir yüz temizleme ürünü kullanıyorum sanırsam. Açıkcası pek de rahat hissetmiyorum kendimi. Roaccutane kullanmış olanlarınız bana aşırı hassas cilde uygun yıkanan bir temizleme jeli tavsiye ederse çok makbule geçer. Temizlemesini çok etkili bulmadığım bu ürünün, bence fiyatı kendinden büyük kalmış. Bitince tekrar alacağımı düşünmüyorum. Bu konuda araştırmalarım sürüyor...


                   2. Uriage Hyseac Restructant

          İşte bu nemlendirici gerçekten tavsiye edilmeyi hakediyor. Çok zengin, yoğun bir yapısı var, uyguladığımda yüzümdeki gergin, rahatsız hissi alıyor. Bu deli, karlı Sofya kışında bile cildimi hatırı sayılır bir zaman nemli kalmasını sağlıyor. Bu ürünü uyguladıktan sonra 10-15 dk bekleyip makyajımı öyle yapıyorum. Pütürlü roaccutane cildi görüntüsünü minimuma indiriyor.






3. Dudak Bakımı.

Gece yatarken ve sabah kalktığımda blistex medplus ve Nuxe'un lip balmını üstüste uyguluyorum. Gün içinde de çantamda hangi lip balm varsa tekrar tekrar tazeliyorum. Sanırım dudak kuruluğu beni çok uğraştıracak ama şimdilik bu yöntemle idare etmeye çalışıyorum





         Henüz yolun başındayım, tecrübeliler tavsiyelerini paylaşırsa çok mutlu olurum ben de tecrübe edindikçe roaccuane maceramı paylaşmaya devam edeceğim. Sevgiler!...
           
               

         
         

2014'ün 14 FAVORISI (Güzellik Ürünleri)

      Öncelikle herkese mutlu yıllar diliyorum. Umuyorum önümüzdeki sene bugün "ne güzel yıldı be" dedirtecek bir yıl olur. Neden bilmiyorum ama 2015'e dair umutluyum :)

      2014 favorileri yazmaya çalışırken kategorileme konusunda zorlanıyordum. Yabancı bir     youtuberda bu 14 favori videosunu görünce fikir hoşuma gitti esinlendim.

                             1. Make up Forever HD Fondöten

Bu fondöteni 2013 ün sonunda kullanmaya başladım. 2014 boyunca başka fondötenler de kullansam da, daha özenli bir makyaj yapmak istediğimde genelde ilk tercihim oldu. Deli miyim neyim niye blogda yorum yazısı yazmamışım bilmiyorum. Ama kısaca özetlersem, daha çok yağlı ciltlere uygun, kalıcılığı çok başarılı bir fondöten. Yoğun kapatıcılığına rağmen maske gibi durmuyor, aşırı mat değil. Cildiniz çok kuruysa ve daha hafif  varla yok arası bir fondöten istiyorsanız aradığınız bu olmayabilir ama yağlı ve karma ciltler için çok başarılı. Bendeki bitti :( tekrar almıyorum çünkü roaccutane'a başladım. Ama çılgın sivilce sendromundan muzdarip olmasam kesinlikle alırdım. ( ( (Elimdeki ürün bittiğinden temsili bir resim paylaşıyorum)





                                      2. Make up Forever HD Pudra

Ayy biraz MUFE reklamı yapmış gibi oluyorum ama öyle bir firmanın benim gariban blogumdan haberi bile olmayacağını tahmin etmek pek zor değil sanırsam :) Bu pudra geçen sene de favorimdi. Her makyajımı bunla sabitliyorum. Flashlı fotoğraf çekileceğiniz günlere dikkat! Eğer iyi dağıtılmamışsa beyaz yansımaya sebep oluyor. Ama onun dışında hicbir şikayetim yok.

 


                                    3. Mac Prolongwear Concealer                                                          
Yılın 2. yarısında sivilcelerimi kapatmak icin deli gibi uğraşmayı bıraktım. Ama daha pürüzsüze bir görüntü istediğim makyajlarda çok ekmeğini yedim bu bebeğin. Kapatıcılığı çok çok başarılı.Kalıcılığı tartışılmaz. Iyi nemlendirilmiş ciltte kurutma sorunu yaşatmıyor. Severek kullandım bitirdim. Yenisini almamışsam da yılın favori ürünleri arasına girmeyi haketti




4. Maybelline The Eraser Concealer

Bu ürünü uzun süredir göz altlarım icin kullanıyordum. Ama bu sene daha farklı bir kullanım yöntemi gelistirdim ki bence makyajımda epey fark yarattı. Bu ürünü artık tüm yüzümün merkezini aydınlatmak için kullanıyorum. Anlımın orta kısmı, göz altlarımdan burnuma doğru bir üçgen, burun kemiğim ve ağız çevrem aydınlık olduğunda, cildimin sorunlu olduğu yanaklarım geri planda kalıyor. Bahsettiğim bölgelerdeki pigmentasyonu kapatmak konusunda çok başarılı. Mükemmel dağılıyor. Hafif yapısından dolayı biraz çizgilere dolma durumu olabiliyor ama beni çok rahatsız etmiyor.





    5. Garnier Perfect Blur Primer         
                                                              
Benefit porefessional da kullanmış biri olarak bu ürünü favorilerime koymam belki biraz tuhaf oldu. Ama herkesin yere göğe sığdıramadığı Benefit primerın gözeneklerimin görünümünde bu ürün kadar fark yarattığını düsünmüyorum. Makyajın kalıcılığını arttırcak bir baz arıyorsanız beklentinizi karşılamayabilir. Ama gözenekler ve çizgiler konusunda şahaneler yaratıyor. Şiddetle tavsiye edilir...




                               6. Real Techniques Expert Face Brush

     Artık duymayan kalmadı zaten. Muhteşem bir fırça. Fondöten uygulamayı çok kolaylaştırıyor. Ailecek bayılıyoruz. Kesinlikle favori!




                                   7.Nyx Allıklar

        Kendileriyle tanışalı çok olmadı ama pigmentasyonları, kolay dağıtılmaları, kalıcılıklarıyla kolaycacık favoriler listesine yerleştiler.



 
                                   8. Loreal Super Liner

       Bu sene likit eyeliner olayı epey uğraştırdı beni. Fırça olanları uygulamayı pek beceremediğimden keçe uçlu kullanıyorum. Onların da birkaç kullanımdan sonra kuruması çok sinir bozucu. En nihayet aradığımı buldum sanırım. Tam istediğim gibi parlak bir siyah, kalıcılığı süper ve epeydir elimde ve hala kurumadı. E daha ne olsun :)




                                          9. Maybelline The Rocket Maskara

 Geçen sene Maybelline The Falsies'i seçmiştim favorim olarak ama  bu sene ne kullanırsam kullanayım hep The Rocket'e geri döndüm. Benefit they're real, Clinique High İmpact, Avon supershock, Bourjois Twist up the volume bu sene kullanıp beğendiğim rimellerden olsa da hiçbiri bunun yerini tutamadı. Zevkim ucuzsa demek :) Bu arada aslında Bourjois biraz kuruduğu zaman muhteşem olmuştu. Ama kullanmak için 1 aydan fazla bekleyeceğim bir rimeli de favori listeme koyamam yani





                                               10.Bourjois Rouge Edition Velvet

               Sıvı ruj formatında deneyip en sevdiğim ürün bu oldu sanırım. Uygulaması kolay, kalıcılığı süper, pigmentasyon şahane! İlk uygulandığında parlakmış gibi dursa da kısa sürede matlaşıyor ve uzun süre öyle kalıyor. Resimdeki rengi 02 frambourjoise ama başka tonları da dilek listemde :)



                                  11. Maybelline Color Drama Jumbo Dudak Kalemi

               Açıkcası çok dudak kalemi kullanma alışkanlığım yok. Ama uygun fiyatlı görünce denemek için almıştım. İyi ki almışım. Ne kadar kullanışlı bir ürün yahu! Mat bitiş istersem tek başına kullanıyorum ya da üstünden glossla. Kalıcılığı ve pigmentasyonu çok etkileyici. yumuşacık, uygulaması kolay. Senenin sonlarına doğru keşfettiğim bir ürün olsa da kesinlikle favori!




                                      12. Flormar Ojeler
   
            Şunu belirteyim benim parmağımda oje durmuyor arkadaş. Çok çabuk çıkıyor. Pahalı ojeler, top coatlar filan hiç bana mısın demedi. Demiyorum ki hiçbir oje kalıcılı değil, flormarlar kalıcı ama fiyatla oranlarsak ben kalıcılıklarından memnunum. Pigmentasyonları da oldukça iyi. Yeni yıl kararlarımdan biri artık hep Flormar oje almak :)




                                         13. Avene Cleanance Temizleme Jeli

              Roaccutane kullanmaya başladığım için artık cilt bakım rutinim tamamen değişti. Ama sivilceye yatkın sorunlu ciltler için çok güzel bir temizleme jeli. Benimki gibi ciddi bir sivilce sorununu çözmedi elbette ama cildi yağlı olup arada çıkan birkaç sivilceyi engellemek isteyenlerin sevebileceği bir ürün. Cildi irrite etmeden, güzel temizliyor. Severek kullanmışidim.(ürünü artık kullanmadığım için resim google görsellerden alınmıştır)

                                                       



                                       14. La Roche Posay Effaclar Duo

                  Yine eski cilt bakımıma ait bir ürün ama tekrar tekrar aldığım nadir nemlendiricilerden. Cilt dokusunu düzelttiği söyleniyor, Ben çok önemli bir değişim farketmediysem de yağlı ya da karma sorunlu ciltler için süper bir nemlendirici. 2015 yılında veda etmek zorunda kaldıysam da 2014 için kesinlikle favoridir :) (Resim yukarıda belirttiğim sebepten başka kaynaktan alıntıdır)