3 Aralık 2013 Salı

Dansetmek güzeldir...

     Kendime en çok kızdığım konulardan biri hiçbir enstruman çalamayışım biri de dans etmeyi çok sevmeme rağmen herhangi bir dansı öğrenmek için bir çaba sarfetmeyişimdi. Hafif(!) kilolu olduğumdan, salakça bir düşünceyle dansı kendime yakıştıramıyordum... Bu sene hayatımda yaptığım birçok değişikliğin yanında saçma düşünceyi de ekledim vee "dans etmek istiyom ben yeaaa!" dedim.

     Bu aşamada hangi türde dans etmek istediğime karar vermek kalmıştı. Her köşe başı salsa kursu ama neden pek ilgimi çekemedi salsa. Bir takım tesadüfler sonucunda WEST COAST SWING adlı dansı keşfettik yakın bir arkadaşımla. Hemen aynı hafta kendimizi west coast swing dersinde bulduk. İlk zamanlarda, bu ne bee nasıl yapılıyo ki derken derken şimdi yavaş yavaş dans etmeye başladık ve ben inanılmaz keyif alıyorum! Hocaların ikisinin de iri kemikli (!) oluşu da benim kiloyla ilgili takıntılarıma cevap oldu:) Bayan hoca sokakta yanından geçseniz dikkatinizi çekmeyecek vasat görünüşlü bir hatunken, dans ederken bir güzelleşiyor bir zarif gözüküyor anlatamam!
 
     Ben dans ederken öylesine mutlu oluyorum, dansa gideceğim günler öylesine heyecanlanıyorum ki sizlerle paylaşmasam olmazdı. İçinde dans etme isteği olup da cesaret bulamayan ya da erteleyip duran varsa belki gaza getirebilirim bu arada :) Daha az bilindik farklı bir dans arayışınız varsa da SWING'e bir bakın derim...

      Bu swing nasıl bişey ki diyen olursa bu güzel bir video :)
     
Bu arada bugün başlayan çekilişime katılmak isterseniz tık tık

6 yorum:

  1. sana bir dansçı olarak tavsiyem salsa ya başlaman..
    salsa yapmadan dansettim demezsin inan bana :)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tavsiyen aklımda bi yerlerde olucak:) teşekkürler...

      Sil
  2. ben de arkadaşıma, o salsaya giderken kolbastıyla oryantala gidelim dediydim de kabul etmedi. hem ipince olcaktık hem düğünlerde felan şahane olcaktı. salsa tango nerde yapılır ki :))
    işin şakası tabii ben de yıllar önce tvde bir dans yarışmasında yasemin yalçının kızı vardı. kız pek güzel değildi ama dans ederken afet oluyordu ya :)

    YanıtlaSil
  3. aynen evet hatırlıyorum o kızı! vücudunu ne kadar güzel kullanıyor yaw diye hayran olmuştum ben de... :)

    YanıtlaSil
  4. Ben yıllar önce latin danslarına gitmiştim ve çoooook eglenmiştim..hala özlerim ama eşim de tık yok ilgi sıfır :) oğlum büyürse ilerde ona yalvarıcam benimle salsa yap diye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. partnersizlik benim de muzdarip olduğum büyük dert :( ama umudumu yitirmiyorum :)

      Sil