25 Ocak 2015 Pazar

Roaccutane'la Bir Ay

       Roaccutane tedavisinde 1 ayımı doldurdum yey! Bu tedavi süresince her ay kan tahlili yaptırıp karaciğer enzimlerini ve kolestrol seviyesini kontrol ettirmek gerekiyor. Haftaiçi testimi yaptırıp doktora gösterdim. Herşey normal çıktığı için aldığım günlük doz 30 mg dan 40 mg'a yükseltildi.

       Geçtiğimiz bir ayda ne süreçlerden geçtim, ne gibi yan etkileri tecrübe ettim paylaşmak istedim.
       İlk hafta çok ciddi olmasa da 3.günden itibaren filan cildim kurumaya başladı. O yüzden tedaviye başlar başlamaz doktorun önerdiği kuru ciltler için olan ürünleri kullanmanızı öneriyorum.  Göz kuruluğu herkeste olmuyormuş galiba ama bende hiç ummadığım bir anda oldu, o yüzden göz damlası almayı da düşünebilirsiniz.

       2. ve 3. haftalarda yüzümün normalde sorunlu olmayan alın elmacık kemiği  gibi yerlerinde minik minik sivilcemsi kabarcıklar oldu ve özellikle çene ve ağız çevremde daha büyük iltihaplı sivilceler çıktı. Siyah noktalarım gittikçe belirginleşti. Adeta gözeneklerimden yükselen dikenimsi şeyler vardı burnumda . Daha önce tecrübelilerden duyduğum ve okuduğum kadarıyla, bu görüntünün siyah noktaların yavaş yavaş döküleceği anlamına geldiğini biliyordum o yüzden çok dert etmedim.

      4. haftada hafiften bir iyileşme sürecine girdiğimi hissetmeye başladım. Tabi ki büyük bir değişiklik yok ama siyah noktalarım çok çok azaldı. Sivilcelerin de sayısı değişmediyse de çoğu aktif gözükmüyor. Renkleri soldu, küçüldüler. Tabi cildim gittikçe daha da kuruyor. Dudaklarımı devamlı nemlendirmezsem muhakkak ertesi gün dudağımda bir yarıkla uyanıyorum. Cildim kırmızı, gergin ve  özellikle burun çevremde kabuk kabuk oluyor. Bu yazıyı çok uzamaması açısından yalnızca deneyimlediklerime ayırdım. Roaccutane'la makyaj ve cilt bakımı için başka bir yazı yazdım. şurada bulabilirsiniz . Fotoğraflarım pek hoş değil farkındayım ama ben bu tarz yazılar okuduğum zaman eğer fotoğraf varsa, yazıdaki herşey daha anlamlı geliyor. Sevgiler!..


                                                 


                                                                                                 


-----=   BUGÜN










-----=  1 AY ÖNCE

                                                                                 


2 yorum:

  1. geçmiş olsun ama bariz bir fark var, tedavi sonucu istediğin gibi olur inş =)

    YanıtlaSil