1 Nisan 2016 Cuma

Mavi Göz Makyajı

        2016'nın makyaj trendlerinden benim en çok dikkatimi çekenlerinden bir tanesi mavi göz makyajı. Çünkü itiraf ediyorum ben mavi göz makajını hep sevmişimdir. Ama son yıllardaki doğal ton makyajları, nudeler, efendime söyliyeyim bronzlar arasında mavi göz makyajı yapan ''ay ne kadan demodesin'' bakışlarına maruz kalıyordu. Ama neyse ki moda yine eskilerden bir trendi gün yüzüne çıkarıp, gözleri alıştırıyor.

      Ben bugün iki farklı göz makyajı yaptım. İlki benim için biraz daha iddialı belki daha özel günlerde yapabileceğim bir makyaj. Bu makyaj için elf'in 100lü far paletindeki oldukça göz alıcı bir elektrik mavisi kullandım. Göz pınarlarıma essence tekli farklardan in the clouds adlı rengi aydınlık vermesi için kullanırken. Yine elfin 100lü far paletindeki toprak tonlarından biriyle hafifçe gölge yaptım. Gözümün üstüne ve altına Essence'in waterproof siyaj jel göz kalemini kullanarak onca maviliğin içinde gözlerimi çerçeveleyerek belirginleştirmek istedim. Ve alt kirpik dibime göz kapağıma uyguladığım aynı maviyi geçerek de bütünlük sağlamak istedim.







Diğer göz makyajım ise benim için daha günlük bir makyaj. Bana hafiften gün batımını çağrıştıran biraz kızıl biraz mavi bir göz makyajı :) Bu göz makyajım için tercih ettiğim far, mavinin daha sakin bir tonu. Golden Rose'un tekli farlarından 110 numara bu makyajın başrolü. Yardımcı rolde ise yine golden rose'un tekli farlarından kızılımsı bir tonu olan 115 numara göz doldurdu :) 









4 yorum:

  1. Çok güzel bir makyaj olmuş.Maviyi bende çok severdim bir dönem.Sonra neden böyle üvey evlat muamelesi görmeye başladı bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Mavi makyajı kendime hiç yakıştıramıyorum; ama, crease'e sıcak bir renk ekleyip yapılınca fena olmuyor sanki... sende çok hoş durmuş, eline sağlık!! Sevgiler :)

    YanıtlaSil