19 Ocak 2015 Pazartesi

Yabancı dizi- Shameless

    Shameless benim gibi yabancı dizi izlemeyi sevip, farklı birşey arayanların ilgileneceğini düşündüğüm bir dizi. Ama baştan uyarayım 18 yaşından küçükseniz, küfürlü konuşmalar, müstehcen sahneler sizi rahatsız ediyorsa bu dizi size göre değil.
     Aslında Amerikan bir ailenin hayatını izliyoruz dizide. Ama bu öyle anne Jennifer'ın baba Mike'ı duďağından öperek işe uğurladığı bir aile değil. Alkolik bir baba, zaman zaman dizide boy gösterse de genelde pek ortalarda olmayan manik-depresif bir anne ve birbirinden enteresan 6 çocuk! Suç işlemenin, uyuşturucunun gayet sıradan kabul edildiği bu ilginç mahallede çocuklar el yordamıyda hayatta kalmaya çalışıyor.
       En büyük abla Fiona biraz anne rolü üstlenmiş olsa da, sorumluluk öylesine büyük ki çocukların hayatında herşey dermeçatma. Bu tablo kulağa ne kadar dramatik geliyor değil mi? Türk senaristlere 10 sezon bol ağlamaklı dizi konusu vallahi. Ama Shameless tam tersine gayet eğlenceli ve aksiyonu bol bir dizi. Diziyi bana sevdiren de bu sanırım.
        Cocuklarin hayatına her giren macerasını da birlikte getiriyor , diziye yeni bir pencere açıyor. Hele Fiona'nın aşk hayatından epey malzeme çıkıyor. Pek  çok yan karakterin karikatürize bir ucubelikte olması hikayeyi  ilginçleştirmiş.
        Dizinin şuan 5. sezonu oynuyor. Benim ve arkadaslarımın bunca sezon sıkılmadan izlediğimiz nadir dizilerden. BU tarzda dizi arayanlara tavsiye ediler.Sevgiler!...


5 yorum:

  1. Severek izliyorum :) bugun 5.sezon 2. bölümü izledim. Nolcak bu fionanın hali ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ben daha izlemedim 2. bölümü... ahh bu Fiona ne zaman akıllanıcak :D :D

      Sil
  2. Ben de bayılıyorum bu diziye! Fiona kaos çekici hala akıllanmadı :D Asıl Jimmy ne alemde onu merak ediyorum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinyalini verdiler birkaç bölüm içinde anlıcaz bence Jimmy'nin akıbetini :)

      Sil